Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Projekty > Stáže 2019 - Slovinsko - Ljubljana

Stáže 2019 - Slovinsko - Ljubljana

Žákyně ze Slovinska studují v Havířově

Slovinky a jejich praxe

Stáž na finále Miss Reneta

Vlásenkářská dílna a maskérna

Seminář alginátová maska

Návštěva mateřské školy

Aktivity ve volném čase


Slovinské studentky se učily v Havířově

Naše škola se již 14 let účastní zahraničních mobilit, kdy vysílá své žáky na praxi do nejrůznějších zemí Evropy. Už sedm let také poskytujeme zázemí žákům ze zahraničí, kteří přijíždějí na praxi do Havířova.

Celý březen 2018 se mohli žáci oboru kadeřník a kosmetička setkávat v salónu školy se čtyřmi slečnami ze slovinské metropole Lublaně. Dívky studují na Sredne frizerske šole dámské a pánské kadeřnictví a teď se učily novým technikám a postupům pod vedením našich učitelů odborného výcviku. V rámci každodenní praxe se děvčata podívala také na dvě celostátní soutěže – brněnskou Harmonii a pražské finále Kalibr Cupu. Součástí projektu byla také náležitá propagace celého pobytu. Dívky si vedly vlastní blog, kam přispívaly každý den svými postřehy, fotkami a zajímavostmi, a natáčely videa, ze kterých vytvoří krátký film, jejž pak umístí na youtube. 

O víkendech měly Nika, Živa, Nastja a Dagmar možnost poznávat kulturní památky naší země. Několik dní strávily v Praze, navštívily Brno, během slunečného víkendu se prošly po Ostravě a ještě je čekalo seznámení s krásami Moravskoslezských Beskyd, konkrétně návštěva Rožnova a výstup na Radhošť.

Naši žáci se také zapojili do společenského života všech děvčat. Zahráli si spolu bowling, setkali se na nákupech a oslavili narozeniny jedné z dívek. Kromě nového přátelství byla významným přínosem pro obě strany možnost učit se od sebe navzájem a procvičit si konverzaci v angličtině. 

Na naší škole opět budou vykonávat stáž studenti ze zahraničí

V březnu letošního roku k nám přijedou na praxi žáci ze Slovinska. V rámci programu Erasmus+ spolupracujeme se školou ze "Srednje frizerske šoly Ljubljana". Škola vzdělává více než pět set kadeřníků z celého Slovinska, kteří vyjíždějí na stáže do pěti různých evropských zemí. Na naši školu přijedou 4 žáci a také dva učitelé na tzv. stínování, kdy se podívají do výuky svých předmětů v českých podmínkách. Žáci budou celý měsíc vykonávat praxi na našem odborném výcviku, poznají nové metody, předvedou nám své vlastní postupy a během stáže budou anglicky komunikovat s našimi žáky, což oběma stranám přinese zdokonalení jazykových dovedností.

Slovinky - aktivity ve volném čase

18.4.2019

Slovinské stážistky krom toho, že pilně studují a pracují, poznávají ve svém volném čase kraj a zvyky naší země. Nedávno navštívily Svět techniky Ostrava, zúčastnily se bowlingového turnaje nebo si vychutnávaly delikatesy v havířovské pizzerii. Jejich pobyt se už chýlí ke konci, brzy se s námi rozloučí. Na pobyt u nás jistě budou Slovinky dlouho vzpomínat, navázaly zde mnohá přátelství a získaly cenné zkušenosti.

Aby na nás stážistky mohly dlouho vzpomínat, na památku jim naše žákyně prvního ročníku Nina Ráczová vyrobila krásné ručně malované tašky.

Slovinky - aktivity ve volném čase

Další fotografie

Slovinky s dětmi z mateřské školy

11.4.2019

Slovinské stážistky mají za sebou velmi zajímavou zkušenost. Mohly totiž pracovat s dětmi z mateřské školky. Česaly je a upravovaly.

Malé holčičky se tím pádem cítily jako princezny, byly naprosto nadšené a moc si to užily.
A naše svěřenkyně ze Slovinska? S malými dětmi pracovaly poprvé a moc je to bavilo.

Slovinky s dětmi z mateřské školy

Další fotografie

Slovinky - seminář alginátová maska

9.4.2019

Slovinské stážistky - kosmetičky - absolvovaly zajímavé školení. Učily se, jak správně aplikovat alginátové masky. Těch existuje mnoho druhů, jsou vhodné pro muže i ženy. Slovinky na semináři získaly cenné znalosti a vyzkoušely si samotnou aplikaci masky na vlastní kůži.

Slovinky - seminář alginátová maska

Další fotografie

Slovinky - vlásenkářská dílna a maskérna v divadle

8.4.2019

Naše slovinské stážistky pořád získávají nové zkušenosti. V tomto týdnu navštívily vlásenkářskou dílnu a maskérnu v divadle v Českém Těšíně. Mladé Slovinky tak měly možnost seznámit se s kadeřnickými potřebami pro herce a mohly si prohlédnout, jak to funguje v divadelním zákulisí.

Slovinky - vlásenkářská dílna a maskérna v divadle

Další fotografie

Slovinky - stáž na finále Miss Reneta

7.4.2019

V pátek 5. dubna se "naše" Slovinky, které jsou v Havířově na praxi, zúčastnily finálového večera soutěže krásy Miss Reneta 2019. Jejich úkolem bylo starat se o dokonalou vizáž hostesek.
I přes jazykovou bariéru se dívky velmi dobře adaptovaly, s hosteskami se domlouvaly a líčení i česání jim šlo výborně. Určitě i díky jejich kvalitně odvedené práci proběhl celý večer bez sebemenších komplikací.
Slovinské dívky tak měly opět možnost upevnit si své dovednosti, ba dokonce si mohly procvičit angličtinu a navazovat nová přátelství.
Potvrzuje se, že stáže zahraničních studentů jsou velmi přínosné, a to jak na poli praktických zkušeností, tak i na poli komunikačních a sociálních dovedností.

Slovinky - stáž na finále Miss Reneta

Další fotografie

Slovinky a jejich praxe

29.3.2019

Děvčata se slovinské Lublaně, která jsou v naší škole na stáži, poctivě studují. Budoucí kadeřnice se právě učí novinkám v oblasti kadeřnictví - výrobě vlasových ozdob, žákyně kosmetiky se pro změnu věnují laseru, líčení a Nail-artu.

Slovinky a jejich praxe

Další fotografie

Děvčata ze Slovinska studují v Havířově

28.3.2019

Už 15 let se naše škola účastní zahraničních mobilit a vysílá své žáky na praxi do různých evropských zemí. A celých 8 let již také pravidelně poskytujeme zázemí žákům ze zahraničí, kteří přijíždějí na praxi právě do Havířova.
V druhé polovině března k nám zavítala další ze zahraničních návštěv. Jedná se o 6 děvčat a 3 vyučující ze slovinské metropole Lublaně. Čtyři z dívek studují na Sredne frizerske šole dámské a pánské kadeřnictví, další dvě jsou žákyněmi kosmetického oboru školy Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo. Děvčata u nás zůstanou necelý měsíc. Učí se zde novým technikám a postupům pod vedením našich učitelů odborného výcviku.
V rámci praxe absolvovaly na našem odloučeném pracovišti školy odborný seminář firmy Primavera Andorrana, kde je odbornice seznamovaly například se zajímavými technikami barvení, střihu i konečné úpravy vlasů. Také se byly podívat v Českém Těšíně do vlásenkářské dílny tamního divadla.
Velkou zkušeností pro ně jistě bude i účast na finále Miss Reneta, které proběhne 5. dubna v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově – Podlesí. Dívky z Lublaně tam však nepůjdou pouze jako diváci, jejich úkolem bude starat se o dokonalou vizáž hostesek po celý finálový večer.
O víkendech pak děvčata budou mít možnost poznávat kulturní památky naší země.

Stáže zahraničních studentů jsou velmi přínosné, žáci získávají nové zkušenosti, dovednosti, objevují nová přátelství. Významným přínosem pro obě strany je také možnost komunikovat spolu v angličtině, kterou si tímto mohou procvičit.

Děvčata ze Slovinska studují v Havířově

Další fotografie

Další uskutečněné projekty

Stáže 2020 - Slovinsko - Ljubljana

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy