Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Děvčata ze Slovinska studují v Havířově

Děvčata ze Slovinska studují v Havířově

O salónu | Speciální procedury | Novinky a akce | Fotogalerie | Ceníky | Otevírací doba | Kontakt

28.3.2019

Projekt: Stáže 2019 - Slovinsko - Ljubljana

Už 15 let se naše škola účastní zahraničních mobilit a vysílá své žáky na praxi do různých evropských zemí. A celých 8 let již také pravidelně poskytujeme zázemí žákům ze zahraničí, kteří přijíždějí na praxi právě do Havířova.
V druhé polovině března k nám zavítala další ze zahraničních návštěv. Jedná se o 6 děvčat a 3 vyučující ze slovinské metropole Lublaně. Čtyři z dívek studují na Sredne frizerske šole dámské a pánské kadeřnictví, další dvě jsou žákyněmi kosmetického oboru školy Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo. Děvčata u nás zůstanou necelý měsíc. Učí se zde novým technikám a postupům pod vedením našich učitelů odborného výcviku.
V rámci praxe absolvovaly na našem odloučeném pracovišti školy odborný seminář firmy Primavera Andorrana, kde je odbornice seznamovaly například se zajímavými technikami barvení, střihu i konečné úpravy vlasů. Také se byly podívat v Českém Těšíně do vlásenkářské dílny tamního divadla.
Velkou zkušeností pro ně jistě bude i účast na finále Miss Reneta, které proběhne 5. dubna v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově – Podlesí. Dívky z Lublaně tam však nepůjdou pouze jako diváci, jejich úkolem bude starat se o dokonalou vizáž hostesek po celý finálový večer.
O víkendech pak děvčata budou mít možnost poznávat kulturní památky naší země.

Stáže zahraničních studentů jsou velmi přínosné, žáci získávají nové zkušenosti, dovednosti, objevují nová přátelství. Významným přínosem pro obě strany je také možnost komunikovat spolu v angličtině, kterou si tímto mohou procvičit.

Další fotografie

Starší aktuality

TŘÍDNÍ SCHŮZKY BUDOUCÍCH 1. ROČNÍKŮ 28.5.2019

ŘEDITELSKÉ VOLNO 28.3.2019

Ponožkový den 22.3.2019

Kadeřnické školení 21.3.2019

Úspěch našich žákyň v Okresním finále florbalu 18.3.2019

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy