Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Mládež opět v pohybu (Erasmus+)

Mládež opět v pohybu (Erasmus+)

28.5.2021

Již v závěru našeho předchozího úspěšného evropského projektu Erasmus+ „Chráníme si Evropu“ v letech 2018 – 2020 jsme se s partnerskými školami domluvili, že v novém projektovém období připravíme a podáme opět společný projekt v programu Erasmus+. Proto jsme 19. května letošního roku podali žádost o grant v programu Erasmus+ klíčová aktivita KA220 - Partnerství pro spolupráci ve školním vzdělávání na projektové období od 1. listopadu 2021 do 1. července 2023.

Název našeho nového evropského projektu je „Mládež opět v pohybu“ (“Youth on the Move Again”).

Hlavním cílem projektu je vrátit mladé lidi z „on-line“ prostředí k zdravému životnímu stylu. Chceme prohloubit znalosti a dovednosti účastníků projektu v oblasti pohybových aktivit v přírodě a v rámci projektových aktivit prohloubit integrační proces žáků se specifickými potřebami v komunitě běžné populace. 

Každá partnerská škola zorganizuje jednu mezinárodní vzdělávací aktivitu vždy v délce 7 dnů. Na začátku projektového období, před každou mobilitou a na konci projektového období proběhnou mezinárodní projektová setkání na jednotlivých školách. Naší snahou je ukázat mládeži krásu a výhody reálného pohybu v přírodě před virtuální realitou u počítače, tabletu nebo v mobilním telefonu. 

Na závěr pár fotografií z minulých projektů...

Další fotografie

Starší aktuality

Konkurz na měsíční stáž do Portugalska pro obory kadeřník a kosmetické služby 30.5.2021

Výuka od 24. května 2021 19.5.2021

Jedeme do Portugalska 16.5.2021

Stáž v Portugalsku na 3 měsíce právě začíná! (Pedagogické lyceum). 14.5.2021

MŠMT zveřejnilo informace k přijímacím zkouškám v náhradním termínu 10.5.2021

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy