Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Projekt Měsíc filmu na školách

Projekt Měsíc filmu na školách

26.11.2023

I letos měli naši žáci v rámci projektu „Měsíc filmu na školách“ s tématem „Chceme dýchat“ možnost seznámit se s obdobím komunismu a listopadovými událostmi r. 1989 v Teplicích.
V prostorách školy proběhla výstava plakátů „Závadová mládež“, která představuje příběhy mladých lidí z Teplic, kteří v 80. letech 20. století toužili žít svobodně a podle svých ideálů, do jejich životů však zasahoval komunistický totalitní režim.
V hodinách dějepisu mohli žáci zhlédnout film „Chceme dýchat“ z portálu JSNS.cz, který výstavu doplňuje a představuje příběh Pavla a Renaty v normalizačních Teplicích, jejichž touha žít život po svém naráží na komunistické zákazy a represe.
Akce vyvrcholila na konci listopadu projekcí filmu „Invaze 1968: Ruský pohled“ a přednáškou pana Jiřího Fráni, spolupracovníka projektu Paměť národa, který studentům odvyprávěl svůj vlastní životní příběh poznamenaný komunistickou diktaturou a útlakem.
Panu Fráňovi patří velké díky za čas, který byl ochoten věnovat našim studentům, aby je poučil o naší minulosti.
K této akci se rádi připojíme i v příštích letech, neboť téma svobody a boje proti totalitě je stále aktuální a je třeba si ho pravidelně připomínat.
Mgr. Markéta Sedláčková

Další fotografie

Starší aktuality

V pondělí 27. 11. 2023 je naše škola plně v provozu 23.11.2023

Poděkování těm nejlepším za Bílou pastelku - v Praze 22.11.2023

Den pro seniory v Karviné 20.11.2023

Zlaté medaile našich volejbalistek 20.11.2023

Beseda s panem Holbou 19.11.2023

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy