Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Exkurze v Jedličkově ústavu v Praze

Exkurze v Jedličkově ústavu v Praze

7.11.2022

V prvních listopadových dnech se 3. ročník oboru sociální činnost za pedagogického doprovodu paní učitelky Drobčinské a Smejkalové vydal na exkurzi do Prahy. Žáci postupně navštívili místa, která mají vztah k oboru, jež studují.

Nejprve navštívili klášter sv. Anežky České, který nese jméno své zakladatelky, přemyslovské princezny, jež založila tento klášter počátkem třicátých let 13. století. Byla průkopnicí v organizování chudinské a nemocniční péče na české půdě. Součástí prohlídky byl i ateliér, kde si žáci vyzkoušeli činnosti, které souvisí s historií kláštera.

Další kroky žáků vedly na Vyšehrad ke hrobu zakladatele Jedličkova ústavu MUDr. Rudolfa Jedličky a do obchůdku Borůvka, o.p.s. Zde si žáci zakoupili výrobky z chráněných dílen, jejímiž autory jsou lidé s tělesným postižením a zároveň podpořili financování projektů pro lidi s tělesným postižením.

Završením třídenní exkurze byla návštěva Jedličkova ústavu, zařízení poskytující školské a sociální služby mladým lidem s tělesným postižením po dobu jejich školní docházky a během přípravy na budoucí povolání. Se svou více než stoletou existencí patří k nejstarším zařízením tohoto typu v ČR.

Další fotografie

Starší aktuality

Portugalsko a Halloween ve školce 7.11.2022

Potravinová sbírka - ukončení 6.11.2022

Gaudeamus 2022 4.11.2022

Večerní divadlo Donaha! 4.11.2022

Volba povolání 4.11.2022

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy