Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Adopce na dálku - dopis

Adopce na dálku - dopis

9.3.2021

Projekt „Adopce na dálku“ probíhá na naší škole už od roku 2009, kdy žáci a zaměstnanci školy adoptovali dívenku Clementine Oyugi z Keni. Každoročně se koordinátoři z řad žáků starají o výběr financí na její studium. Clementine je dnes už velká slečna, která se navzdory různým problémům snaží zvládat studium, jak nejlépe to jde.
V předvánočním období nám udělal velkou radost dopis, který Clementine do naší školy poslala. Píše o tom, jak se jí daří, o škole a hlavně o tom, jak je šťastná, že může díky projektu studovat.
Citujeme z překladu dopisu:
Jak se máte? Nám se vede dobře, zvykáme si na život v pandemii, která ovlivnila celý svět.
Ráda bych využila této příležitosti a poděkovala za podporu, kterou mi dáváte po celý rok, cením si Vaší dobroty. Letos jsem nemohla chodit do školy, ale příští rok zase budu, budu opakovat třídu a znovu dělat zkoušky.
U nás je slunečno, ale brzy se asi ochladí.
Jak se Vám daří zvládat pandemii?
Děkuji ještě jednou za Vaši štědrou podporu v tomto roce, opravdu si toho vážím. Přeji Vám Veselé Vánoce a šťastný nový rok. Jak se blíží Vánoce a prázdniny, všichni doufají, že je šťastně oslaví.
Zdraví
Clementine

Starší aktuality

Ocenění pedagoga a žákyně 3.3.2021

Jak se bude učit od 1.3. do 21.3.2021 1.3.2021

1. místo v Konverzační soutěži v AJ - okresní kolo 17.2.2021

Jak se bude učit od 15. února 2021 16.2.2021

Adra - přednášky online 10.2.2021

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy