Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Slovinské kadeřnice se učí v Havířově

Slovinské kadeřnice se učí v Havířově

O salónu | Speciální procedury | Novinky a akce | Fotogalerie | Ceníky | Otevírací doba | Kontakt

20.3.2018

Naše škola se již 14 let účastní zahraničních mobilit, kdy vysílá své žáky na praxi do nejrůznějších zemí Evropy. Už sedm let také poskytujeme zázemí žákům ze zahraničí, kteří přijíždějí na praxi do Havířova.
Celý březen se mohou žáci oboru kadeřník a kosmetička setkávat v salónu školy se čtyřmi slečnami ze slovinské metropole Lublaně. Dívky studují na Sredne frizerske šole dámské a pánské kadeřnictví a teď se učí novým technikám a postupům pod vedením našich učitelů odborného výcviku. V rámci každodenní praxe se děvčata podívala také na dvě celostátní soutěže – brněnskou Harmonii a pražské finále Kalibr Cupu. Součástí projektu je také náležitá propagace celého pobytu. Dívky si vedou vlastní blog, kam přispívají každý den svými postřehy, fotkami a zajímavostmi, a natáčejí videa, ze kterých vytvoří krátký film, jejž pak umístí na youtube. 
O víkendech mají Nika, Živa, Nastja a Dagmar možnost poznávat kulturní památky naší země. Několik dní strávily v Praze, navštívily Brno, během slunečného víkendu se prošly po Ostravě a ještě je čeká seznámení s krásami Moravskoslezských Beskyd, konkrétně návštěva Rožnova a výstup na Radhošť. Naši žáci se také zapojili do společenského života všech děvčat. Zahráli si spolu bowling, setkali se na nákupech a plánují narozeninovou oslavu jedné z dívek. Kromě nového přátelství je významným přínosem pro obě strany možnost učit se od sebe navzájem a procvičit si konverzaci v angličtině.

Další fotografie

Starší aktuality

Vítězství na prestižní soutěži v Praze 18.3.2018

Úspěch našich žáků na Harmonii 2018 16.3.2018

Úspěch naší studentky v okresním kole Konverzační soutěže v anglickém jazyce 12.3.2018

Spellingová soutěž 12.3.2018

Puškinův památník 1.3.2018

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy