Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Výběrové řízení na stáž v Portugalsku pro žáky oboru sociální činnost

Výběrové řízení na stáž v Portugalsku pro žáky oboru sociální činnost

31.7.2019

Termín a místo řízení: 12. 9. 2019 11:45 - 12:45 v informačním středisku
Ročník: 1. – 4. ročník
Počet míst: 4 žáci

Na přelomu října a listopadu se koná měsíční stáž v portugalském městě Braga, kam mohou vycestovat 4 žáci oboru sociální činnost, kteří budou pracovat v domově pro seniory ASCREDNO.

Koho hledáme?

Pracovité, vstřícné, pohodové a usměvavé žáky, kteří aktivně přistupují k práci, jsou trpěliví, rádi pomáhají a dovedou druhým zvednout náladu. Práce s lidmi, zejména se seniory, je vhodná pro empatické osobnosti, které se nebojí neznámého prostředí a umí vycházet s lidmi. A protože se stáž koná v zahraničí, je třeba, aby se účastníci dovedli domluvit anglicky alespoň na základní úrovni, byli samostatní a spolehliví.

Jak bude řízení probíhat?

- Zájemci o stáž odevzdají motivační dopis v českém jazyce, kde bude popsáno, co od stáže očekávají, jaké mají dosavadní zkušenosti (např. s dobrovolnictvím, vedením kroužků, charitativní činností aj.) a jaké jsou jejich plány do budoucna.
- Zúčastní se písemného testu z anglického jazyka.
- Projdou ústním pohovorem, v němž se anglicky představí a odpoví na pár otázek v cizím jazyce. Druhá část povídání proběhne v češtině a bude se týkat volného času a aktivizačních činností seniorů.

Jak budeme vybírat?

Kromě vyhodnocení motivačního dopisu, testu a pohovoru přihlédneme také k dosavadnímu prospěchu a doporučení od třídních učitelů a učitelů odborných předmětů. Šanci mají ale také žáci prvního ročníku, kteří se nebojí výzev a splňují naši představu o správném účastníkovi.

Starší aktuality

Hezké prázdniny :-) 29.6.2019

Seznam žáků na stáž v Portugalsku v rámci projektu Erasmus+ 29.6.2019

Vodácký kurz na Hronu 27.6.2019

Úspěch v Havířovské lize středních škol 27.6.2019

Interreg červen 19.6.2019

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy