Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Projekty > PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2010 FINSKO

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2010 FINSKO

 

Průběh projektu mobility Leonardo da Vinci 2010

Název projektu: „Přinos zahraniční praxe v sociálních službách pro rozvoj klíčových kompetencí“.

Projekt je financován z prostředků EU.

Do programu Leonardo da Vinci (projekt mobility) je zapojena Střední škola, Havířov-Prostřední Suchá, příspěvková organizace (vysílající organizace) a WinNova, West Coast Education Ltd z Pori ve Finsku (zprostředkovatelská a přijímající organizace). Účastníky jsou žáci 2. – 4. ročníku oboru vzdělání Výchovná a humanitární činnost – sociálně výchovná činnost.

I. PŘÍPRAVA PROJEKTU (duben až září 2010)

Na základě odborných, jazykových, prospěchových a mimoškolních dovedností a aktivit bylo vybráno dle hodnotících kritérií 10 žáků z 2. – 4. ročníku oboru vzdělání Výchovná a humanitární činnost – sociálně výchovná činnost. Ve škole probíhala jazyková a odborná příprava žáků.

II. REALIZACE PROJEKTU (16.10. – 15.11.2010)

Termín odborné stáže 10 žáků a 2 pedagogů školy v Pori je od 16.10. – 15.11.2010.
Stáž se skládá z jednoho týdne teoretického vyučování a přednášek a tří týdnů praktické výuky v různých sociálních zařízeních a domovech důchodců. Žáci tak mají možnost se seznámit se způsobem a rozsahem teoretické i praktické výuky svého oboru v dané zemi a zdokonalit se ve světovém jazyce. Dalším, neméně důležitým cílem je také poznání prostředí na jiných středních i vysokých školách v Pori, a tím zvýšení motivace k dalšímu studiu, popřípadě k absolvování dalšího zahraničního studia v jeho průběhu.

III. HODNOCENÍ PROJEKTU (listopad 2010 – leden 2011)

Účastníci stáže vypracují hodnotící zprávy a budou se také účastnit besed se svými spolužáky. Bude vypracována závěrečná hodnotící zpráva předkladatele projektu, včetně vyúčtování a zpráva o průběhu projektu zpracována partnerskou stranou.

Po ukončení stáže získají žáci certifikáty organizace WinNova a certifikáty, které vydá Střední škola, Havířov-Prostřední Suchá, příspěvková organizace, a dále EUROPASS – mobility.

Muistoja Suomen = Vzpomínky na Finsko

24.11.2010

Nechce se nám vůbec věřit, že jsme ve Finsku strávili celý měsíc. Čas ubíhal jako Finky po ulicích (neuvěřitelně rychle chodí), a protože v nabitém programu nebyl žádný čas na nudu, ani jsme se nenadáli a stáž skončila. Všichni studenti ocenili nově nabyté zkušenosti, které jim pobyt v severské zemi přinesl. Přestože si občas někteří stýskali po domově, loučení se u nikoho neobešlo bez lítosti. A s jakými zážitky se studenti vraceli? Byli bohatší o poznání finské kultury, finské sauny, Helsinek, historických měst Turku a Raumy a pobřeží Botnického zálivu. Na praxi poznali nejrůznější centra pro seniory, od denních klubů po ústavy pro osoby s demencí, klub pro mentálně postižené, kluby mládeže a školky. Zúčastnili se halloweenského večírku i soukromé oslavy narozenin. Ztratili ostych při komunikaci v cizím jazyce a naučili se i pár finských slovíček. Noví přátelé uspořádali pro naše studenty „Hei Hei party“, na které si vyměnili dárky a slíbili si zůstat v kontaktu i nadále. Určitě se budou všichni těšit na jarní pobyt Finů v Havířově.

PROJEKT LEONARDO - JEDNÁNÍ VE FINSKU

10.9.2010

Ve dnech 4. až 7.září 2010 se uskutečnila pracovní návštěva na partnerské škole WinNova ve finském Pori, kde se 10 žáků oboru vzdělání Výchovná a humanitární činnost - sociálně výchovná činnost zúčastní od 16.10. do 15.11.2010 praktické stáže v sociálních zařízeních. Součástí jejich pobytu bude i seznámení se školským systémem ve Finsku, způsobem výuky sociálních oborů ve škole WinNova a poznání finského života a kultury. Na pracovní schůzce byla podepsána smlouva s partnerskou školou, prohlédli jsme si školu, pracoviště a ubytování žáků, kteří se zúčastní stáže. Setkali jsme se také s žáky finské školy, kteří se na jaře příštího roku zúčastní odborné stáže v naší škole. Mgr. Petr Szymeczek, ředitel

PROJEKT LEONARDO - JEDNÁNÍ VE FINSKU

Další fotografie

Další uskutečněné projekty

Bezplatné stravování ve školách pro I. pololetí školního roku 2023/2024

Jazykově vzdělávací pobyt v Anglii 2015

Comenius 2012 - 2014

Moderní trendy ve výuce dramatické a tělěsné výchovy

Leonardo da Vinci 2014 Finsko

EU peníze středním školám

Projekt Silesia v Polsku - Barevně i černobíle

Modernizace, rekonstrukce a výstavba sportovišť vzdělávacích zařízení VI

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2012 IRSKO

Zateplení Střední školy na ulici Kapitána Jasioka v Havířově

Moderní učitel

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2011 SLOVENSKO

PROJEKT COMENIUS 2008 - 2010

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2008 LIPSKO

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2007 LIPSKO

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOCRATES COMENIUS 2004 - 2007

PROJEKT SOCRATES LEONARDO 2006

PROJEKT LEONARDO 2005

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy