Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Exkurze v Poslanecké sněmovně v Praze

Exkurze v Poslanecké sněmovně v Praze

1.4.2019

Dne 18. března 2019 se naše třída L3.B vydala na exkurzi do Prahy. I když byl náš hlavní cíl návštěva Poslanecké sněmovny, rozhodli jsme se prohlédnout si také výstavu bankovek a mincí, která se právě konala na Pražském hradě.
Vyjeli jsme v brzkých ranních hodinách a v deset hodin už jsme stáli na Václavském náměstí a obdivovali krásy centra Prahy. Metrem jsme se přesunuli pod Pražský hrad a následně tramvají k bezpečnostní kontrole u vstupu do Hradu. Protože nám zbývalo ještě dost času, prošli jsme si volně přístupná místa.
V jedenáct hodin nás čekala výstava bankovek a mincí s názvem „100 let česko-slovenské koruny“. Prohlédli jsme si vývoj české a slovenské měny od roku 1918 až do současnosti a byli jsme překvapení, jak naše bankovky vypadaly v minulosti. Na výstavě byla také k vidění druhá největší zlatá mince na světě v nominální hodnotě 100 miliónů korun.
Následně jsme se přesunuli k Poslanecké sněmovně, kde jsme zhlédli 20 minutový film o její historii. Po skončení filmu a další bezpečnostní prohlídce jsme se dostali do míst, kde probíhají jednání a další činnosti našich poslanců. Celou dobu nás doprovázel sympatický průvodce, který nám jednotlivá místa ukazoval a předával nám zajímavé informace.
Další naše cesta vedla přes Karlův most na Staroměstské a Václavské náměstí, kde jsme měli rozchod, abychom si prohlédli další místa podle našich představ.
Cesta domů uběhla velmi rychle a celá třída děkuje organizátorům za skvělý zážitek.

Další fotografie

Starší aktuality

TŘÍDNÍ SCHŮZKY BUDOUCÍCH 1. ROČNÍKŮ 28.5.2019

Soutěž "Křížem krážem paragrafem" 29.3.2019

Slovinky a jejich praxe 29.3.2019

ŘEDITELSKÉ VOLNO 28.3.2019

Děvčata ze Slovinska studují v Havířově 28.3.2019

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy