Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Vodácký kurz na řece Orlici

Vodácký kurz na řece Orlici

25.6.2024

Hřejivé sluneční paprsky konce školního roku nás tradičně lákaly k pohodě u vody. Jako vždy jsme neodolali a vydali se vstříc romantickému dobrodružství v peřejích školního vodáckého kurzu. Letos vyrazila naše skupina dobrodruhů do malebné krajiny řeky Orlice, kde jsme „rozbili“ svůj tábor v Kostelci nad Orlicí na břehu Divoké Orlice.
Na vlnách Divoké, Tiché a pak spojené Orlice jsme měli možnost naučit se „číst vodu“, splout hodně zajímavých říčních kilometrů, posílit svaly při pádlování a užít si spoustu legrace. Tradičně jsme utužovali vodáckou partu při přípravě „mazácké vaječiny“ a „nováčkovského guláše“. Romantickou linku dodaly „Kosťovy“ večery u ohně, kdy zaznívaly tóny kytary a písně často nečekané, dokonce i v anglické verzi.
Pomyslnou tečkou za letošním vodáckým dobrodružstvím byl rituál tradičního „pasování nováčků“ s dotekem bahna, vůní kopřiv a příchutí „Čochtanova nápoje“ na druhém břehu Divoké Orlice. Všichni odjížděli spokojení a plní zážitků.
Už teď se můžeme těšit na další vodácký kurz, tentokrát na řece Ohři.
Takže vodáčtí kamarádi, bylo mi ctí a příští rok opět
Ahóóój!
Těší se, Charlie

Další fotografie

Starší aktuality

Řada exkurzí pro 1. ročník sociální činnosti 24.6.2024

Závěr stáže v Irsku - certifikáty 22.6.2024

Třída K3.B se loučí 21.6.2024

Měsíční pobyt v Irsku pomalu končí 20.6.2024

Nabídka pronájmu prostor za účelem provozování školního bufetu od 1. 9. 2024 17.6.2024

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy