Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Literárně historická exkurze Paříž

Literárně historická exkurze Paříž

17.6.2023

Bonjour!
Máme za sebou literárně-historickou exkurzi v Paříži „po stopách Leonarda da Vinciho“! Byla naplněná mnoha zážitky, byla inspirující, plná krásných momentů, nezapomenutelných okamžiků a sluníčka.
Prošli jsme Pantheon, viděli jsme slavnou katedrálu Notre Dame, která se dodnes nevzpamatovala ze strašného požáru v roce 2019, párkrát jsme si zkusili, jaké je to jet v Paříži metrem, byli jsme dokonce na Montmartre na Moulin Rouge, Pigale a u baziliky Sacre Coueur se kochali vyhlídkou na Paříž. To všechno jsme stihli v jednom dni, proto ten druhý byl jiný, odpočinkový. Autobus nás vyvezl ke kouzelným zámkům na Loiře – Chambord a Chemanceaux, které vypadaly jako z pohádky. Třetí z nich - Amboise – jsme ohlíželi pouze z exteriéru a užívali si spíše krás městečka na břehu řeky Loiry.
Další den jsme se zase těšili do centra Paříže, čekalo nás totiž to nejlepší – Eiffelova věž, kam jsme se i přes stovky lidí dostali, někteří vystáli frontu na pěší výstup, jiní na výtah. Po detailním se seznámení s vnitřkem „eiffelky“ jsme se vydali do muzea Louvre, kde jsme samozřejmě hledali především díla Leonarda da Vinciho! Zjistili jsme, že obejít celý Louvre by bylo na celodenní výlet, tak jsme si každý vybrali to, co nás nejvíce zajímá. Poté, co jsme našli snad nejslavnější obraz světa Monu Lisu, ohlíželi jsme další slavné obrazy, šperky nebo sochy z rozličných uměleckých epoch. Sraz jsme pak měli v Tuillerijské zahradě, odkud jsme pokračovali na snad nejslavnější ulici Paříže Champs Ellysées, která je zakončena Vítězným obloukem. A přesně takto vítězně jsme zakončili svou exkurzi i my, naplněni spoustou zážitků, melodiemi francouzských šanzonů, s hlavou plnou vůní a barev.
Moc tímto děkujeme té nejhlavnější organizátorce p. uč. Krejčíkové, bez níž by k realizaci této pařížské exkurze vůbec nedošlo.

Merci, merci, merci!

Další fotografie

Starší aktuality

Máme nově schválený projekt, budou nové stáže! 28.6.2023

Návštěva akce v polském městě Tychy 9.6.2023

Beseda s bývalou žákyní kadeřnicí 9.6.2023

Havířovský Barber Shop 9.6.2023

Návštěva ze ZŠ na odloučeném pracovišti 8.6.2023

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy