Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Další pozdrav z Portugalska

Další pozdrav z Portugalska

9.2.2023

Projekt: Erasmus+ Evropská praxe pro profesní růst

A jsou tady další pozdravy z našeho portugalského výjezdu. Přikládáme pár fotek, přece jen, jsme tu už týden, pracujeme s dětmi, zároveň se snažíme v těch několika dnech poznat i krásy Portugalska. Chceme stihnout vše, co jde, zatím máme Lisabon, Porto, Fatima.
A pro úplnost přidáváme pokračování našeho „deníčku“:
4. 2. sobota
Naše sobotní ráno nezačalo úplně nejlépe. Vstávat jsme museli kolem 5 ráno a atmosféra byla celkově docela napjatá. A přesně takhle začala naše 5hodinová cesta do Lisabonu.
Na místo jsme dorazili kolem 11 hodin a zhruba dvě hodiny jsme společně procházeli městem a obdivovali jeho krásy. Mně osobně se nejvíc líbily lisabonské ulice.
Poté přišla pauza na oběd a volný program. Někteří nakupovali suvenýry, jiní prošli snad celé město.
Z Lisabonu jsme se poté vydali na jedno z nejznámějších poutních míst, a to do Fátimy. Podle svědectví dětí se právě ve Fátimě zjevila Panna Maria zalitá sluneční září.
Cele místo dostalo úplně jiný nádech, protože jsme dorazili tak akorát na západ slunce, takže vše bylo zalité ve zlatých barvách.
Na večeři jsme měli to samé, co každý jiný den - hranolky s rýží, masem a salátem a k tomu zeleninovou polévku.
Po večeři jsme nasedli do autobusu a zamířili zpět do Bragy. Dorazili jsme kolem 10 hodiny večerní a pomalu se začali připravovat na následující den.
I když ráno nezačalo podle našich představ, celý výlet se nakonec vydařil.
Červenková Karolína
5. 2. 2023
Dneska jsme zase vyrazili na výlet, a tentokrát do 2. největšího města Portugalska – Porta. Sraz byl ráno ve čtvrt na deset, a tak jsme po včerejším náročném dni mohli vstát trochu později. V domluvený čas jsme vyrazili k zastávce, kde na nás čekal minibus. Po cestě jsme v Braze vyzvedli kluky (řekla bych, že byli asi Ukrajinci podle řeči). Po cca hodině jízdy jsme dorazili na místo a vystoupili jsme před obrovskou věží, kde jsme dostali rozchod. Protože však byla hrozná zima, nejdřív jsme s Anet navštívily Starbucks. Pak jsme se všichni společně prošli nejstarší ulicí města, kterou jsme se dostali na nádherné náměstí a pak přes obrovský most k řece dolů, kde jsme si dali oběd. Během dalším rozchodu jsme se někteří svezli lodí a v ceně byla i ochutnávka výborného místního vína (jen tak pro informaci se zde může pít víno od 16 let) pak jsme ještě po pobřeží prošli malé obchůdky, kde jsme nakoupili suvenýry pro naše blízké a jeli jsme zpátky domů.
Posíláme pozdravy domů do zimy a přejeme krásný den.
Kačka

Další fotografie

Starší aktuality

Ježíškovo přání splněno 9.2.2023

Novinka na OP - Kadeřník 9.2.2023

Canisterapie 8.2.2023

Školení na téma Šikana a kyberšikana 6.2.2023

Valentýnská pošta 6.2.2023

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy