Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Sportovně turistický kurz na Azurovém pobřeží

Sportovně turistický kurz na Azurovém pobřeží

23.9.2022

V posledních letech začíná vstup do posledních ročníků střední školy pro naše žáky účastí na sportovně turistickém kurzu. V termínu 9. - 18. září se i letos uskutečnil sportovně turistický kurz ve Francii v krásném prostředí zálivu Saint Tropez.
V pátek, v den D, jsme odjížděli. Čekala nás cesta zhruba 21 hodin dlouhá. Po příjezdu do městečka Port Grimaud jsme vyrazili na průzkumnou vycházku do okolí. Po návratu jsme dostali klíče od apartmánů a následovalo vybalování. Celý den byl spíše odpočinkový. A ty další dny? Vždy ráno a večer jsme se scházeli, vyslechli jsme, co se bude daný den dělat. Volný čas jsme nejradši trávili u moře nebo ve starém přístavním městečku. Každý den ráno se zájemci mohli potěšit pohledem na vycházející slunce přímo nad mořem.
Velký zájem byl i o školní sportovní koloběžky, díky kterým jsme mohli vyjíždět po cyklostezkách v okolí města. K dispozici byly i další sportovní potřeby, např. volejbalové a basketbalové míče, pingpongové pálky, ringo nebo třeba badminton.
Ve středu jsme podnikli výlet do nedalekého Saint Tropez, města, o kterém se zpívají písně a natáčeli se tam Četníci ze Saint Tropez. Nezapomenutelné bylo prohlédnout si četnickou základnu nebo dát se vyfotit přímo s francouzským komisařem. Tak jsme se seznámili s další částí Azurového pobřeží.
Ve čtvrtek byl v plánu výlet do Monte Carla a Cannes. V Monacu jsme byli oslnění nádherou městských parků a různorodých plavidel v přístavu, absolvovali jsme okružní jízdu po Monacu vyhlídkovým vláčkem a navštívili jsme slavné Oceánografické muzeum. Pak jsme se přesunuli do města Cannes, kde se koná každý rok filmový festival a je tam také chodník slávy. Prošli jsme se po kolonádě, prohlédli jsme staré město, omrkli kasino, prohlédli obtisky slavných dlaní a vyfotili červený koberec.
Množství nezapomenutelných pozitivních zážitků snad nezkazila nepříjemná událost na cestě domů, kdy v Itálii došlo k poruše jednoho autobusu a žáci s pedagogy museli čekat na náhradní autobus, který pro ně vyrazil z domova. Již teď se těšíme na další společné akce v novém školním roce.

Další fotografie

Starší aktuality

Spolupráce naší školy na celoevropské akci 21.9.2022

Novinky ve školní knihovně 20.9.2022

První pozdravy z Portugalska 20.9.2022

Adaptační kurz L1.B 20.9.2022

Erasmus+ první den v práci 20.9.2022

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy