Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Krátkodobá mobilita se žáky v Polsku

Krátkodobá mobilita se žáky v Polsku

6.3.2020

Projekt: Erasmus+ KA229 Chráníme si Evropu

Žáci a pedagogové naší školy ve dnech 2. - 6. března 2020 pokračovali v projektových činnostech v rámci projektu ERASMUS+ KA229 „Chráníme si Evropu“ na mezinárodním setkání v Polsku. Krátkodobé mobility C3 v Polsku se zúčastnilo celkem 45 žáků a 11 pedagogů partnerských škol z Havířova (CZ), Žiliny (SVK) a Cieszyna (POL). Projektové činnosti jsme zahájili v prostorách Zespolu Szkol Budowlanych im. Gen. Stefana Grota Roweckiego v Cieszynie, kde jsme se seznámili s partnerskou školou, navázali nové kontakty a vyměnili si zkušenosti z dosavadních projektových činností. Následně jsme se společně přesunuli do zimního prostředí Tatrzańskiego Parku Narodowego, kde proběhla hlavní část projektových činností v rámci krátkodobé mobility se žáky v Polsku. Jako základnu jsme zvolili malebné městečko Zakopané.

Níže uvádím malý nástin projektových společných činností v rámci krátkodobé mobility:

  • průběžné hodnocení uplynulého projektového období, výměna zkušeností a nových poznatků z projektových činností
  • společná práce na projektových činnostech a koordinace závěrečných projektových činností
  • odborná exkurze do Tatrzańskiego Parku Narodowego (komentovaná vycházka do Chocholovské doliny, turistika v oblasti plesa Morskie oko, přednáška Správy NP, sběr informací o NP, terénní výzkum, přednáška o ochraně přírody a architektuře v prostorách místního muzea)
  • společná projektová akce na téma: "Mládež přírodě" (sběr odpadků, atd.)
  • různé sportovně turistické aktivity (např.: lyžařská turistika, sněžnice, jízda na saních atd.)
  • návštěva aquaparku Chocholowskie Termy
  • práce na společné elektronické knize o vybraných chráněných lokalitách v mikroregionech jednotlivých partnerských škol)
  • příprava finalizace projektu

Nabitý a zajímavý program společného setkání umocnila krása přírodního prostředí Tatrzańskiego Parku Narodowego. Opět společný týden utekl jako voda místních divokých bystřin. Jednalo se o závěrečnou mobilitu se žáky v rámci našeho projektu, proto i páteční loučení bylo ještě těžší než jindy. Světlem časů budoucích bylo vědomí, že i když společný projekt Erasmus+ končí, tak určitě nekončí vzájemná spolupráce a proces „setkávání se“ bude pokračovat i nadále. Hezky prožitý společný týden jsme zakončili chutným obědem v Cieszynie a rozešli jsme se do svých domovů s novými prožitky i nově navázanými přátelstvími.

Další fotografie

Starší aktuality

Zahraniční stáž pro kosmetičky a kadeřníky - Španělsko 14.9.2020

Konkurz na dlouhodobou stáž do Portugalska 14.9.2020

Mimořádné opatření - docházka žáků do školy 10.3.2020

Stáž Slovinsko - posunutí termínu 9.3.2020

Koronavirus - doporučení k aktuální epidemiologické situaci 3.3.2020

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy