Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Návštěva z Finska

Návštěva z Finska

7.1.2016

V úterý 10. 11. 2015 k nám zavítala velmi vzácná návštěva z finského města Jyväskylä. Dvě studentky, Heli a Julia, se přijely do naší školy nejen vzdělávat v rámci kadeřnického oboru, ale také poznávat naše kulturní památky. S tímto finským městem máme už dlouhodobou spolupráci. Již minulý rok se naši žáci z řad kadeřníků a kosmetiček účastnili pracovní stáže v rámci programu Erasmus+ KA1 v Jyväskylä a i v příštích letech plánujeme pro naše studenty další stáže ve Finsku.

Helii a Julii čekal velmi různorodý program. Nejenže se účastnily praxe na našem odloučeném pracovišti, kde cvičily již naučené dovednosti a určitě se přiučily i něčemu novému, ale navštívily také další provozovny a salóny v Havířově a seznámily se tak s praxí u nás. Dále se zúčastnily výstavy Učeň, středoškolák, vysokoškolák v Ostravě, kde probíhala prezentace mnoha oborů prostřednictvím zástupců vystavujících středních a vysokých škol, spolu s dalšími vzdělávacími zařízeními. Rovněž zavítaly na prezentaci oborů ZŠ Těrlicko.

Samozřejmě pobyt nebyl jen pracovní, studentky navštívily také mnoho kulturních akcí. Podívaly se například do Rožnova pod Radhoštěm, na Štramberskou Trúbu, zajely se také podívat na vánoční Prahu. A jelikož jsou velké fanynky hokeje, zavítaly také na zápas hokejového klubu AZ Havířov. V neposlední řadě navštívily také koncentrační tábor v Osvětimi a prohloubily si znalosti z historie. Jejich pobyt vyvrcholil účastí na celoškolní akci K-mode Rozmary show, kde viděly dlouhodobou práci studentů ve spolupráci s učiteli. 

Jejich šestitýdenní pobyt skončil v pátek 18. 12. a my doufáme, že byl pro dívky nejen poučný, ale i zábavný a že mají spoustu vzpomínek a zážitků, o kterých budou doma vyprávět. Rozhodně doufáme, že tato návštěva nebude poslední.

Další fotografie

Starší aktuality

Havířovská proměna 2016 3.1.2016

Mikulášská besídka v dětském domově 7.12.2015

Přípravná návštěva Portugalska 4.12.2015

Soutěž v anglickém jazyce 1.12.2015

Kongres středních škol 27.11.2015

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy