Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Přivezli jsme „zlato“ ze soutěže EUROGAME

Přivezli jsme „zlato“ ze soutěže EUROGAME

10.3.2016

Odpolední čas mezinárodního setkání studentů ve Štrasburku patří soutěži Eurogame. Nejdříve se všichni rozdělí do soutěžních týmů po čtyřech tak, aby byl každý účastník z jiné země Evropské unie. Vzhledem k počtu studentů je týmů více než stovka. Pak týmy obdrží soutěžní list s 19 otázkami na znalost Evropské unie. To by ještě nebyl takový problém. Každá otázka je ale v jiném oficiálním jazyce Evropské unie, kterých je v současné době 24. Úkolem je tedy nejen určit správnou odpověď, ale nejdříve si soutěžící musí otázky přeložit do pro ně srozumitelného jazyka. No posuďte sami, jak byste uspěli při překladu z dánštiny:

Hvem er formand for Europa-Parlamentet i dag?

  1. Jean-Claude Juncker
  2. José Manuel Barroso
  3. Martin Schulz
  4. Donald Tusk

Chorvatština možná bude jednodušší:

Koliko je on služena jezika u intitucijama Europske Unije (E. U.) nakon od 1. srpnja 2013?

  1. 3
  2. 24
  3. 28

Čtyři týmy, které odpoví nejrychleji a nejlépe, postupují do finále, kde před celým sálem odpovídají na další otázky. Z nich čtyři opět testují své znalosti Evropské unie a jedna je pak z oblasti hudby. Měli jsme velkou radost, když se tým, ve kterém byla naše žákyně Beata Tóthová, dostal do finále. Když se svým týmem zvítězila, byla naše radost obrovská. Blahopřejeme jí a děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy na mezinárodní úrovni.

Další fotografie

Starší aktuality

Výhra v soutěži Euroscola 10.3.2016

Mezinárodní setkání studentů ve Štrasburku 10.3.2016

Soutěž v SUDOKU 22.2.2016

Lyžařský výcvik 19.2.2016

Valentýnská laťka 2016 19.2.2016

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy