Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Kdo je nejlepší lingvista a angličtinář roku?

Kdo je nejlepší lingvista a angličtinář roku?

7.12.2014

V průběhu listopadu předmětová komise anglického jazyka uspořádala dvě zajímavé soutěže, kterých se zúčastnili žáci všech věkových kategorií. Jednou z nich byla soutěž ANGLIČTINÁŘ ROKU, ve které žáci mohli srovnat své znalosti anglického jazyka s ostatními středními školami v České republice i na Slovensku. Mezi nejúspěšnější angličtináře naší školy patří Petr Valsa ze třídy L 4.A, Kateřina Vrhelová ze třídy L4.A a Iva Boszczyková ze třídy L3.A. Tyto žáky jsme odměnili anglickou knihou, která je pro ně motivací k dalšímu vzdělávání.

Neméně zajímavou soutěží, které se naši žáci zúčastnili vůbec poprvé, byla LINGVISTICKÁ OLYMPIÁDA. V této soutěži žáci řešili úlohy ve svahilštině, maďarštině, estonštině či v jazyce Lontara, kterým se hovoří na ostrově Sulawesi. Přestože žádný z našich žáků tyto jazyky neovládá, ukázalo se, že někteří mají velký cit pro jazyk a jakýsi „šestý smysl“, díky němuž umí rozluštit slova jazyků pro ně tak vzdálených. Nejúspěšnější luštitelkou se stala nejmladší účastnice olympiády Jana Kouláková ze třídy L1. A, která dále postoupí do mezinárodního kola lingvistické olympiády. Jako druhá se umístila Kristýna Stehlíková ze třídy H 4.B a třetí pak dvě žákyně třídy L3.A Lenka Hawliczková a Jana Kyvalská.

Všem žákům děkujeme za účast a odvahu!

Ing. Jana Petroncová, Mgr. Kateřina Juřicová

Další fotografie

Starší aktuality

Proměna 2015 11.12.2014

K-mode se nesla na vlnách hudby 5.12.2014

Kongres středních škol 2.12.2014

Exkurze do sídla Evropského parlamentu ve Štrasburku 2.12.2014

Návštěva Dětského centra Čtyřlístek 19.11.2014

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy