Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Exkurze do sídla Evropského parlamentu ve Štrasburku

Exkurze do sídla Evropského parlamentu ve Štrasburku

2.12.2014

Ve dnech 18. - 21. listopadu 2014 se naši studenti již podruhé zúčastnili exkurze do Evropského parlamentu, neboť byli opět úspěšní v soutěži Euroscola. V rámci tohoto projektu si zkusili, jak probíhá parlamentní diskuze a také měli jedinečnou možnost poznat studenty z jiných evropských států a vyměnit si s nimi zkušenosti, názory, inspirovat se a možná i trochu přehodnotit některé své postoje.

Studenti z naší školy oboru Sociální činnost se zapojili do hlasování o důležitých otázkách budoucnosti Evropské unie a náš student Ján Žaludko obohatil závěrečnou diskuzi zajímavými dotazy. To vše probíhalo v anglickém jazyce, což byla skvělá možnost pro studenty prohloubit si znalosti tohoto jazyka.

Město Štrasburk je nádherné a procházet se malebnými zákoutími s vánoční výzdobou byl zážitek. Na zpáteční cestě jsme navštívili Norimberk, další město s bohatou historií, kde vládla vánoční atmosféra s vánočními trhy a výzdobou.

Studenti tuto exkurzi hodnotili velmi kladně, na závěr jedna věta, kterou napsal Ján Žaludko: „Byl to skvělý zážitek, který nás posunul vpřed a dal nám nové podněty a zkušenosti, abychom mohli být lepšími Evropany“.

Další fotografie

Starší aktuality

Proměna 2015 11.12.2014

Kongres středních škol 2.12.2014

Návštěva Dětského centra Čtyřlístek 19.11.2014

Vítězství našich žákyň ve futsalu 18.11.2014

Cvičný požární poplach 13.11.2014

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy