Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Literárně historická exkurze do Itálie

Literárně historická exkurze do Itálie

31.8.2017

I v letošním roce se konala literárně historická exkurze Po stopách Williama Shakespeara a počátcích renesance, který velkou část svých děl situoval do romantické Itálie, a právě tam se vypravila skupina našich žáků pod vedením Mgr. Pechové, aby si prošla místa, která jej inspirovala k sepsání slavných her. Žáci druhých ročníků strávili v červnu v Itálii celý týden a během pobytu navštívili Veronu, v níž se odehrála tragédie Romeo a Julie a také hra Dva šlechtici z Verony. Tam se vypravili do Juliina domu, na náměstí Dante Alighieriho a prošli si střed města, jehož dominantou je obří koloseum Arena. Dále je čekalo město Pisa se známou šikmou věží a vrcholem exkurze byl výlet do Florencie, kde renesance vznikla, kudy se mnozí Shakespearovi hrdinové projížděli a kde kromě mnoha stavitelských a výtvarných renesančních skvostů stojí pověstný Michelangelův David.
Ve volném čase se žáci věnovali sportování a soutěžím, které byly inspirovány tvorbou Williama Shakespeara. Stavěli např. sochy z písku, které měly znázorňovat scény z jeho her, jako je plačící chůva u Juliina těla, Romeo a Julie, Hamlet atd.

Starší aktuality

Vodácký kurz na Vltavě 29.6.2017

Letní sportovní den 29.6.2017

Devátý „PARAdny deň“ v Žilině 31.5.2017

Maturitní představení Šťastných 8 31.5.2017

Naše žákyně vítězkou Karvinského talentu 31.5.2017

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy