Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality

Aktuality

Projekt Silesia v Polsku - Barevně i černobíle

Ocenění projektu "Barevně i černobíle"

Projekt: Projekt Silesia v Polsku - Barevně i černobíle

8.10.2015

Ve školním roce 2013/2014 žáci naší školy společně se žáky z ZSP2 Rydultowy v Polsku spolupracovali v rámci projektu Silesia - Barevně i černobíle. Samotný projekt, který měl za cíl zachytit historii česko-polského pohraničí a česko-polských rodin ve fotografii, trval již od září 2013 do května 2014. Spolupráce, která přinesla všem účastníkům nejen památku v podobě fotografií, ale také nová přátelství, osvojení nejrůznějších technik a postupů, byla zakončena výstavou fotografií a knihou. Vernisáž proběhla v Rydultowech a pak byla výstava převezena do Havířova. V září 2015 získal tento projekt 1. místo v kategorii "Nejlepší mikroprojekt zaměřený na fotografii.

Zkušenosti, které jsme v tomto projektu získali využívají žáci školy již druhým rokem ve fotografickém kroužku.

Další fotografie

Výstava fotografií z projektu Barevně i černobíle

Projekt: Projekt Silesia v Polsku - Barevně i černobíle

11.12.2014

Chodby naší školy byly v minulých týdnech obohaceny o série překrásných fotografií. Snímky vytvořili žáci naší školy společně se žáky z ZSP2 Rydultowy v Polsku. Spolupráce žáků byla součástí projektu Silesia - Barevně i černobíle. Samotný projekt, který měl za cíl zachytit historii česko-polského pohraničí a česko-polských rodin ve fotografii, trval již od září 2013 do května 2014. Spolupráce, která přinesla všem účastníkům nejen památku v podobě fotografií, ale také nová přátelství, osvojení nejrůznějších technik a postupů, byla zakončena již zmíněnou výstavou. Vernisáž proběhla v Rydultowech a pak byla výstava převezena do Havířova.

Další fotografie

Projekt Silesia v Polsku - Barevně i černobíle

Projekt: Projekt Silesia v Polsku - Barevně i černobíle

5.3.2014

Poslední dva únorové dny strávila skupina našich žáků pod vedením Mgr. Jiřiny Pechové, Ing. Zdeňky Jahnové a ak. soch. Víta Přečka v polském městě Rydultowy, kde probíhalo další setkání v rámci projektu Silesia. Na těchto akcích se studenti učí novým fotografickým technikám, práci s kompozicí, s živými modely i krajinou, vyvolávání a retušování fotografií. Poslední setkání bylo věnováno focení v interiéru a hlavním tématem se staly portrétní fotografie. Žáci se učili zacházet se světly, vyzkoušeli si náročnost práce s živým modelem a výsledné fotografie si sami vyvolávali v temné komoře. Pro všechny se jednalo o přínosnou akci, která je posunula v tomto uměleckém oboru zase o krok dále.

Další fotografie

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy