Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Sportovně turistický kurz ve Francii

Sportovně turistický kurz ve Francii

26.9.2019

Vstup do posledních ročníků střední školy začal pro naše žáky velmi příjemně. V termínu 13. - 22. 9. se uskutečnil sportovně turistický kurz ve Francii.
V pátek, v den D, jsme odjížděli. Čekala nás cesta zhruba 22 hodin dlouhá.
Po příjezdu do městečka Port Grimaud jsme dostali klíče od pokojů a následovalo vybalování. Celý den byl spíše odpočinkový po dlouhé cestě.
A ty další dny? Vždy ráno a večer jsme se scházeli na prostranství u pingpongového stolu, kde jsme si vyslechli, co se bude daný den dělat. Volný čas jsme nejradši trávili u moře nebo ve starém přístavním městečku. Po večerním nástupu už jsme museli být v kempu, ale to vůbec nevadilo.
Každý den se konalo dobrovolné ranní fitness běhání, při němž jsme se mohli potěšit pohledem na vycházející slunce přímo nad mořem. Kdo si sbalil in-line brusle, mohl se zúčastnit vyjížděk po cyklostezkách města. S sebou jsme měli také několik školních koloběžek, o které byl stále velký zájem. Stále k dispozici byly i další sportovní potřeby, např. volejbalové míče, pingpongové pálky, ringo nebo třeba badminton.
V úterý jsme podnikli výlet do nedalekého Saint Tropez, města, o kterém se zpívají písně a natáčeli se tam Četníci ze Saint Tropez. Nezapomenutelné bylo prohlédnout si četnickou základnu nebo dát se vyfotit přímo s francouzským komisařem. Tak jsme se seznámili s další částí Francie.
Ve čtvrtek byl v plánu výlet do Monte Carla. Po 2 hodinách cesty, asi 8 km před Monte Carlem, se v tunelu stala nehoda, takže jsme se tam nemohli dostat. Organizátoři to ale vyřešili skvěle a vzali nás do města jménem Cannes, kde se koná každý rok filmový festival a je tam také chodník slávy. I když nám byli líto, že jsme neviděli Monte Carlo, Cannes taky stálo za podívanou. Prošli jsme se po kolonádě, prohlédli jsme staré město, omrkli kasino, prohlédli obtisky slavných dlaní a samozřejmě se vyfotili na červeném koberci.
V pátek jsme ráno po srazu šli společně na pláž, kde se po skupinkách vyráběly obrazy z písku. Stavění jsme zakončili společnou fotkou v moři s výkřikem „Havířov!“ a tancem, který si připravila třída L4.A.
Cesta domu byla sice náročná, ale odjížděli jsme spokojení a se spoustou zážitků, na které určitě nezapomeneme.
Tímto bych chtěla jménem všech poděkovat učitelům a pracovníkům školy, kteří se podíleli na přípravě tohoto turistického kurzu. Zanechali jste v nás hodně zážitků, a tak jediné, co bychom Vám chtěli říct je DĚKUJEME!

 

Další fotografie

Starší aktuality

Veletrh poskytovatelů sociálních služeb 2019 18.9.2019

Výsledky výběrového řízení na stáž v Portugalsku - projekt Erasmus+ - sociální činnost 12.9.2019

Burza učebnic 7.9.2019

Informační schůzka - stáž v Portugalsku 7.9.2019

Výběrové řízení na stáž v Portugalsku pro žáky oboru sociální činnost 31.7.2019

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy