Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Letos žáky čekají výjezdy v rámci tří mezinárodních projektů

Letos žáky čekají výjezdy v rámci tří mezinárodních projektů

13.9.2018

Letošní i příští školní rok bude nabitý řadou tuzemských i zahraničních aktivit, a to díky projektům v rámci programů Interreg V-A, Visegrad Fund a Erasmus+ K2. Žáci se mohou těšit na sportovní, odborné i umělecké aktivity a na setkání se žáky ze zahraničních škol.

Projekt Interreg V-A spadá pod mikroprojekty Euroregionu Těšínské Slezsko a jeho cílem je rozšířit mezi žáky povědomí o možnostech studia v zahraničí, o dalším vzdělávání, o vztahu k ostatním evropským státům a o nových trendech ve výuce. Našim partnerem je Zespól Szkól Ponadgimnazialnych nr 2 w Rydultowach, s nímž budeme v Čechách organizovat sportovní tábor, workshop o estetických úpravách žen a workshop o sociální výchově. V Polsku pak proběhnou kulinársko-barmanské dílny, fotografický workshop a vojenský tábor.

Projekt Visegrad nese název Hry a zábavy našich dědů a je zaměřen zejména na sportovní aktivity. Našim partnerem je slovenská Spojená škola, Rosinská cesta 4 ze Žiliny, polský Zespół Szkół Budowlanych im. gen. Stefana Grota Roweckiego a maďarská TaSzlovák Tanítási Nyelvü Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium z Budapešti. Žáky čekají celkem čtyři sportovní výjezdy s názvy Fotbal dříve a dnes, Hry a sport našich prarodičů, Lyžování včera a dnes a Rafting včera a dnes. Díky tomu se vždy čtyřicet žáků a deset učitelů ze všech zemí vypraví do Budapešti, do Wisly, Jeseníků a na Oravu.

Výše zmíněné projekty potrvají až do konce letošního roku. Projekt Erasmus+ pak potrvá až do roku 2020. Našimi partnery jsou Zespol Szkol Budowlanych im. gen. Stefana Grota Roweckiego w Cieszynie a Spojená škola, Rosinská cesta 4 v Žilině. Cílem projektu je prohloubit zájem žáků o ochranu přírodního bohatství v Evropě, obohatit jejich vzdělávání a rozvíjet sportovně-turistické aktivity. Proto jsme pro projekt zvolili název Chráníme si Evropu.

Žáci se tak mohou těšit na několikadenní pobyty v Krkonošském národním parku, v Malé Fatře a v Tatranském národním parku, kde je čeká in-line bruslení, sportovní koloběžky, jízda na koních, vodní turistika, lyžování, chůze na sněžnicích a geocashing. Vedle toho také úklid přírody, oprava turistického značení či přednášky správy národních parků.

Starší aktuality

TŘÍDNÍ SCHŮZKY BUDOUCÍCH 1. ROČNÍKŮ 28.5.2019

ŘEDITELSKÉ VOLNO 28.3.2019

Výlet do Prahy 29.6.2018

PŘIJÍMÁME PŘIHLÁŠKY NA VOLNÁ MÍSTA PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 25.6.2018

Literárně-historická exkurze do Itálie 25.6.2018

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy