Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Jazykově vzdělávací pobyt v Anglii

Jazykově vzdělávací pobyt v Anglii

14.10.2015

Projekt: Jazykově vzdělávací pobyt v Anglii 2015

Naše škola získala dotaci na uspořádání zahraničního pobytu, a proto se ve dnech 5. 10. – 11. 10. 2015 zúčastnilo 20 vybraných studentů jazykového pobytu v Ramsgate.

Součástí jazykového pobytu byla výuka anglického jazyka v School of English Language v Ramsgate. Našim studentům se výuka velmi líbila, dozvěděli se velmi mnoho zajímavých informací o zvycích a životě v Anglii. Ale především si procvičili své konverzační schopnosti. Výuku, stravování i ubytování zajišťoval Churchill House, jehož zaměstnanci, kteří nás provázeli celým pobytem, byli velmi milí a přívětiví lidé. Své znalosti si studenti mohli zdokonalit rovněž v hostitelských rodinách, kde byli ubytováni, a většinu večerů strávili příjemným rozhovorem se členy svých rodin.

Kromě výuky jsme poznávali a navštěvovali nejrůznější zajímavá místa. Začali jsme procházkou po  Ramsgate, což je krásné starobylé přístavní město. Zde jsme rovněž navštívili tunely používané za druhé světové války. Podnikli jsme výlet do malebného Canterbury, kde jsme si prohlédli nejen úžasnou Canterburskou katedrálu, ale rovněž jsme vzali útokem obchody. Navštívili jsme také městečko Margate, kde jsme se prošli po pobřeží a viděli jsme i slavnou Turnerovu galerii.

Největším tahákem byl páteční celodenní výlet do Londýna, kde jsme viděli jeho největší dominanty, jako např. Buckinghamský palác, budovu Parlamentu se slavným Big Benem, Westminsterské opatství, Downing Street, Horse Parade, Trafalgarské náměstí, Picadilly Circus aj. Prošli jsme se St. James´s parkem s množstvím divokého ptactva a odpočinuli si v Covent Garden, kde jsme mohli obdivovat pouliční umělce. Rovněž jsme byli v Přírodovědném muzeu, kde si každý našel to své od vzniku vesmíru až po dnešní dny. Většina z nás obdivovala sekci dinosaurů, ale zajímavá byla i ostatní fauna a flóra, minerály aj.

V sobotu jsme plni smutku museli opustit Ramsgate i s jeho skvělými obyvateli a přesunuli jsme se do Doveru, kde jsme se prošli po úžasných bílých Doverských útesech a navštívili jsme největší anglický středověký hrad v Doveru. Pobyt jsme zakončili posledními nezbytnými nákupy a poté jsme jízdou Eurotunelem opustili Anglii.

Další fotografie

Starší aktuality

Ocenění projektu "Barevně i černobíle" 8.10.2015

1. kolo výběru žáků na stáž v Portugalsku 2.10.2015

Soutěž EUROSCOLA 29.9.2015

ŘEDITELSKÉ VOLNO 24.9.2015

Výsledky výběru studentů na jazykový pobyt v Anglii 24.9.2015

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy