Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Návrat studentů z měsíční stáže ve Finsku

Návrat studentů z měsíční stáže ve Finsku

20.4.2014

Projekt: Leonardo da Vinci 2014 Finsko

Celý březen se osm našich žáků z řad kadeřníků a kosmetiček účastnilo pracovní stáže ve finském městě Jyvaskyla, v rámci programu Leonardo da Vinci. V průběhu stáže naši žáci navštěvovali zdejší školu, kde si nejen cvičili již naučené dovednosti, zkoušeli si nové způsoby aplikací již známých procedur, ale také se naučili mnoho nového, co naše české osnovy nenabízejí. Veškerá výuka probíhala v anglickém jazyce (a občas padla i nějaká finská slovíčka), takže v průběhu celého měsíce došlo i na zdokonalování ve světovém jazyce. Paní mistrové na praxi naše žáky velmi chválily, a tak byla spokojenost na všech stranách.

Vedle učení, jak se stát úspěšným kadeřníkem, kadeřnicí či kosmetičkou, naši žáci poznali i opravdovou praxi, neboť navštívili místní kadeřnické a kosmetické salóny a měli možnost promluvit si s finskými pracovníky v jejich oboru.

Protože ve Finsku strávili 4 týdny, získali zkušenosti i v praktickém životě, neboť se museli o sebe přece jen o trošku více starat, než jak jsou zvyklí ze svých domovů. Byli ubytováni na kolejích místní univerzity, kde měli možnost si sami hospodařit, prát a vařit.

Bylo zde ale také spousta volného času, který bylo možné využít pro poznání tamní kultury, přírody a života. Naši žáci tedy navštívili hlavní město Helsinki, aquapark, sauny, muzea, galerie. Dalších pár výletů vedlo také k jezerům, lesům a rozhledně, odkud bylo možno vidět finskou městskou infrastrukturu propojenou s přírodou. A když už bylo nachozených kilometrů dost, došli si pro chvilku odpočinku do typické finské čokoládovny, kavárny a také do kina.

Celý měsíc rychle utekl, protože byl plný mnoha nových zkušeností, zážitků a kamarádství. Ačkoli se žákům příliš nechtělo zpátky, doma už se na ně všichni těšili a dnes už chodí všichni zase do školy, kde nám vypráví úžasné příběhy a motivují ostatní spolužáky, aby se připojili k podobným projektům, kterých je na naší škole plno.

Další fotografie

Starší aktuality

Informace o připravované stáži v Portugalsku 16.5.2014

Úspěch studentů v okresním kole Středoškolské odborné činnosti 18.4.2014

Ředitelské volno 17.4.2014

Soutěž prodavačů „Tvoříme pro radost jiných“ 15.4.2014

Úspěch studentů na "Brněnském zrcadle" 10.4.2014

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy