Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Stáž v Portugalsku - Erasmus+

Stáž v Portugalsku - Erasmus+

6.11.2019

Projekt: Erasmus+ Evropská praxe pro život

Už třetí týden tráví 14 žáků naší školy podzimní dny v portugalském městě Braga. Vyjeli tam v rámci projektu Erasmus+ Evropská praxe pro život. Stážisté oboru Pedagogické lyceum pracují v mateřských a základních školách a děvčata ze Sociální činnosti pomáhají v domově důchodců. Zprávy, co nám posílají, vypovídají o tom, že jsou tam všichni spokojeni a mají radost, že mohli v rámci studia tuto zkušenost zažít.

Erasmus+ v Portugalsku byl už od začátku pro nás skvělá, ale těžká výzva. Všichni se obávali země, kde se nemluví skoro vůbec anglicky, ale nakonec to nebylo tak černé, jak se zdálo. Za všechny mohu říci, že jsme tady načerpali mnoho nových zkušeností, jak už v anglickém a portugalském jazyce, tak v práci s dětmi, cestování a komunikaci ve větší skupině lidí. Všichni teď máme v srdcích nezapomenutelný zážitek, který se s námi ponese ještě hodně dlouho. Anet P.

Lyceum:

Práce pedagogického lycea v Portugalsku probíhá velmi podobně jako u nás v Česku. Jsme rozdělení na různá pracoviště - školka, škola a sportovní areál a střídáme se po týdnu. Ve školce jde většinou o zabavení dětí. I když je mezi námi jazyková bariéra, vždycky se nějak domluvíme. Ať už snahou o angličtinu, s překladačem nebo prostě "rukama nohama". Ve škole se práce trochu mění. Naším úkolem je připravovat pro děti různé zábavné aktivity, aby se na chvíli odpoutaly od výuky. Sportovní areál pak je spíše o pohybu. Výuka je nejdelší, ale zato nejzábavnější. Se studenty děláme různé aktivity, od basketbalu, přes běhání až po kánoe. Byli jsme také součástí hip-hopového workshopu. Každé z pracovišť je jiné, ale jsou něčím zábavné a jsme moc rádi, že máme možnost si tohle všechno vyzkoušet.

Zajímá vás více? Koukněte se na blog, který účastníci portugalské stáže píší: https://sucharyvportugalsku8.webnode.cz/

 

Další fotografie

Starší aktuality

Úspěšné pořadatelství Městského kola ve futsalu dívek v rámci Havířovské ligy středních škol 4.11.2019

Krátkodobá mobilita se žáky na Slovensku 31.10.2019

Stříbro našich žákyň v Okresním finále basketbalu dívek 24.10.2019

Úspěšnost přijetí našich absolventů na vysokých školách 20.10.2019

Bílá pastelka 18.10.2019

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy