Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Interreg červen

Interreg červen

19.6.2019

Projekt: Interreg V-A Kaleidoskop profesí - současné trendy v polsko-českém odborném školství

V rámci projektu INTERREG probíhalo na naší škole ve dnech 11. – 12. 6. 2019 setkání našich žáků, žáků z Polska a klientů zařízení Santé – centra ambulantních a pobytových služeb pro lidi s mentálním postižením Havířov.

V úterý nejprve všichni společně tvořili výtvarná díla na téma „Pole, louky, lesy, domovino, kde jsi?“ Jednalo se o malování prsty a tkaní obrázků. Po obědě provedli žáci 2. ročníku oboru Sociální činnost hosty po škole a pomocí workshopů je pak seznamovali s náplní práce pracovníka v sociálních službách. Na vlastní kůži si tak polští žáci mohli vyzkoušet úpravu lůžka s klientem, pomoc při hygieně dítěti, základy první pomoci, některé druhy obvazové techniky, měření krevního tlaku a vybrané aktivizační činnosti.

Druhý den, ve středu, přivítali hosty z Polska v doprovodu našich žáků pracovníci v zařízení Santé, kde jim paní vedoucí nejprve osvětlila poslání organizace a následně si sami mohli vyzkoušet činnosti, které toto zařízení svým klientům nabízí. Někteří tak vůbec poprvé pracovali s keramikou, jiní vyšívali, další pak tkali koberečky či pletli košíky.

Další fotografie

Starší aktuality

Literárně - historická exkurze Itálie 18.6.2019

Beseda žáků s hluchoslepým člověkem 17.6.2019

Zdolávání řek včera a dnes – projekt Visegrád 12.6.2019

Výběrové řízení na stáž v Portugalsku 31.5.2019

TŘÍDNÍ SCHŮZKY BUDOUCÍCH 1. ROČNÍKŮ 28.5.2019

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy