Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Literárně - historická exkurze Itálie

Literárně - historická exkurze Itálie

18.6.2019

Červnová literárně - historická exkurze do Itálie se na naší škole již stala vítanou tradicí. Bývá určena zejména pro žáky 2. ročníků a jejím hlavním tématem je William Shakespeare a jeho slavné literární postavy.
A tak jsme se v pátek 7. června vydali autobusem do přímořského městečka Caorle. Pobyt byl naplánovaný na termín 7. – 16. června. Prohlédli jsme si krásy historického centra Caorle a začínali jsme chápat, že města v Itálii jsou velmi krásná, stavby čerpají z různých architektonických stylů a určitě není člověka, kterému by se tamní atmosféra dýchající historií nelíbila.
Ubytovali jsme se v kempu v Caorle. V rámci pobytu jsme absolvovali výlety za Shakespearovými postavami. Ve Veroně jsme kupříkladu navštívili Juliin dům, který se nám moc líbil. Dalším výletem se staly Benátky, kde jsme obdivovali krásné stavby, mosty, kanály, gondoly a gondoliéry a hlavně – do Benátek se dostanete jedině lodí, a to se nám moc líbilo. Navštívili jsme i některá menší městečka, z nichž každé na nás dýchlo svým kouskem historie.
Každý den jsme vypracovávali úkoly ve formě rébusů, křížovek, hádanek či doplňovaček, které souvisely s italskou literaturou, Itálií a českým jazykem. Úkoly byly v závěru pobytu vyhodnoceny a my se mohli radovat ze sladkých cen :)
Předposlední den pobytu jsme se těšili na shakespearovský večer na pláži. Naším úkolem bylo vytvořit s pomocí jakýchkoli přírodních materiálů sochy z písku na téma Shakespeare, jeho život, postavy… Výsledek byl okouzlující, asi jsme se minuli ve výběru studia a měli jsme jít studovat sochařství ;)
Letošní literárně – historická exkurze se povedla, všechno bylo na jedničku a kromě všudypřítomných komárů se nám v Caorle na písečné mušličkové pláži moc líbilo.
Hlavní poděkování patří zejména paní Pechové, bez které by Itálie nebyla ta pravá Itálie!

Další fotografie

Starší aktuality

Beseda žáků s hluchoslepým člověkem 17.6.2019

Zdolávání řek včera a dnes – projekt Visegrád 12.6.2019

Výběrové řízení na stáž v Portugalsku 31.5.2019

TŘÍDNÍ SCHŮZKY BUDOUCÍCH 1. ROČNÍKŮ 28.5.2019

Naše škola opět v projektu Erasmus+ 26.5.2019

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy