Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Rodilý mluvčí - Američan Rick

Rodilý mluvčí - Američan Rick

15.4.2019

Naše škola se zapojila do projektu Moravskoslezského kraje „Rodilí mluvčí do škol“. Proto se během celého 2. pololetí můžete ve škole setkávat s Rickem Medlinem z USA. Vyučuje zde dva dny v týdnu formou tandemové výuky. V jeho hodinách se domluvíte pouze anglicky, takže je to někdy velká výzva zformulovat své myšlenky v cizím jazyce. Žáci mají možnost nejen komunikovat s rodilým mluvčím, ale i poslouchat jeho perfektní angličtinu. Kromě toho se dozvídají spoustu zajímavostí o životě v USA z pohledu rodilého Američana.

Žáci využili šanci a položili Rickovi pár otázek. Odpovědi na některé z nich přinášíme tady:

Ricku, která země je tvá nejoblíbenější?
Děláš si legraci? Právě teď jsme v ní. Amerika neví, co je svoboda. Nikdy jsem neviděl výhodu v tom, že jsem rodilý mluvčí anglického jazyka. Ale tady se lidé o můj jazyk zajímají, chtějí se v něm se mnou bavit. Někdy mě to až dojímá.
A co si myslíš o našich studentech?
Jsou to úžasní mladí lidé. Má zkušenost je, že se Češi snaží být perfektní. Přirovnal bych to k anglickým slovesům – být a dělat. Vždy říkám, že perfektní už jsou, neměli by na sobě nic měnit. Jediné, co se měnit dá, jsou jejich činy.

Jsme rádi, že se naše škola do projektu zapojila a že máme ve svých řadách rodilého mluvčího. Pro výuku jazyka je to vždycky velký bonus.

Další fotografie

Starší aktuality

TŘÍDNÍ SCHŮZKY BUDOUCÍCH 1. ROČNÍKŮ 28.5.2019

Slovinky s dětmi z mateřské školy 11.4.2019

Krajské kolo Puškinova památníku 10.4.2019

Úspěch na žákovské konferenci „Labyrintem ekonomie“ 9.4.2019

Slovinky - seminář alginátová maska 9.4.2019

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy