Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Projekty > PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2011 SLOVENSKO

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2011 SLOVENSKO

Název projektu: „S hřebenem do Evropy“.

Projekt je financován z prostředků EU.

Do programu Leonardo da Vinci (projekt mobility) je zapojena Střední škola, Havířov-Prostřední Suchá, příspěvková organizace (vysílající organizace) a Spojená škola, příspěvková organizace z Žiliny-Bytčice ze Slovenska (zprostředkovatelská a přijímající organizace). Účastníky jsou žáci 2. – 3. ročníku oboru vzdělání Kadeřník.

I. PŘÍPRAVA PROJEKTU (duben až září 2011)

Na základě odborných, jazykových, prospěchových a mimoškolních dovedností a aktivit bylo vybráno dle hodnotících kritérií 9 žáků z 2. – 3. ročníku oboru vzdělání Kadeřník. Ve škole probíhala jazyková a odborná příprava žáků.

II. REALIZACE PROJEKTU (2.10. – 22.10..2011)

Termín odborné stáže 9 žáků a 1 pedagoga školy v Žilině je od 2.10. – 22.10.2011. Stáž se skládá ze tří týdnů praktické výuky v různých kadeřnických salónech jak v Žilině, tak také na odborném pracovišti hostitelské školy. Žáci tak mají možnost se seznámit se způsobem a rozsahem teoretické i praktické výuky svého oboru v dané zemi. Dalším, neméně důležitým cílem je také poznání prostředí na jiné střední škole, navíc v zahraničí, a tím zvýšení motivace k dalšímu studiu.

III. HODNOCENÍ PROJEKTU (prosinec 2011 – leden 2012)

Účastníci stáže vypracují hodnotící zprávy a budou se také účastnit besed se svými spolužáky. Bude vypracována závěrečná hodnotící zpráva předkladatele projektu, včetně vyúčtování a zpráva o průběhu projektu zpracována partnerskou stranou.

Po ukončení stáže získají žáci certifikáty organizace Spojená škola, příspěvková organizace z Žiliny-Bytčice a dále EUROPASS – mobility.

Projekt Leonardo v Žilině

10.11.2011

Naše kadeřnice na Slovensku Každá praxe je dobrá a praxe v cizině má také svou váhu. V rámci projektu Leonardo da Vinci, nazvaném „S hřebenem do Evropy“ ji žákyně 2.a 3.ročníku oboru Kadeřnice získávaly od 2. do 22. října na Spojené škole v Žilině-Bytčici. Děvčata pracovala ve špičkových kadeřnických salónech , kde zúročila své znalosti a dovednosti. A protože nejen prací živ je člověk, dívky si našly čas i na kulturu a poznávání okolí Žiliny. Ve volných dnech podnikaly kratší i delší výlety, absolvovaly výšlap na Sulovské skály, navštívili Budatinský zámek, ale asi nejvíce se jim líbilo v Rajeckých Teplicích.

Projekt Leonardo v Žilině

Další fotografie

Další uskutečněné projekty

Bezplatné stravování ve školách pro I. pololetí školního roku 2023/2024

Jazykově vzdělávací pobyt v Anglii 2015

Comenius 2012 - 2014

Moderní trendy ve výuce dramatické a tělěsné výchovy

Leonardo da Vinci 2014 Finsko

EU peníze středním školám

Projekt Silesia v Polsku - Barevně i černobíle

Modernizace, rekonstrukce a výstavba sportovišť vzdělávacích zařízení VI

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2012 IRSKO

Zateplení Střední školy na ulici Kapitána Jasioka v Havířově

Moderní učitel

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2010 FINSKO

PROJEKT COMENIUS 2008 - 2010

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2008 LIPSKO

PROJEKT LEONARDO DA VINCI 2007 LIPSKO

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOCRATES COMENIUS 2004 - 2007

PROJEKT SOCRATES LEONARDO 2006

PROJEKT LEONARDO 2005

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy