Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Školení o inkluzi

Školení o inkluzi

1.2.2018

Naše škola stále pracuje na vylepšování podmínek pro studium zdravotně znevýhodněných žáků. Již před lety zavedla bezbariérový přístup, zprovoznila pojízdnou plošinu a také výtah. Nyní přechází k dalšímu kroku, a tím je příprava pedagogů na inkluzi ve výuce. Inkluzivní vzdělávání spadá pod společenský proces, jehož snahou je podporovat jedince tak, aby se mohl plně účastnit života společnosti (sociální inkluze) a měl přístup ke všem jejím zdrojům (zaměstnání, bydlení, volný čas apod.). Aby byl tento proces úspěšný, je třeba na něj připravit všechny osoby, které znevýhodněné jedince na jejich cestě životem provázejí.
Školení poskytlo Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum KVIC. Během semináře byli proškoleni zejména v legislativních a administrativních procesech a dozvěděli se řadu praktických informací o přípravě na vyučování.

Další fotografie

Starší aktuality

Naše žákyně byla oceněna hejtmanem Moravskoslezského kraje 19.2.2018

Soutěž SUDOKU 1.2.2018

Soutěž o nejkrásnější výzdobu třídy 17.1.2018

Vánoční zpívání u stromečku 17.1.2018

K-Mode 2017 17.1.2018

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy