Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Sportovně-turistický kurz na Elbě

Sportovně-turistický kurz na Elbě

15.10.2017

V září se vypravila většina žáků závěrečných ročníků na poslední společný školní kurz. Cílem jejich cesty se stal ostrov Elba ležící nedaleko italských břehů. Kromě autobusu jsme cestovali také trajektem, který nám umožnil spatřit ostrov z povzdálí v celé své kráse.
Ubytovaní jsme byli v kempu blízko pláže a nedaleko od historického centra, kam jsme chodili do nejrůznějších obchůdků, na pizzu či výbornou italskou zmrzlinu. Kemp nabízel také řadu sportovního vyžití. Vedle minigolfu, tenisových kurtů, stolního tenisu a volejbalového hřiště jsme využívali i vlastních zdrojů, což znamenalo vyjížďky na koloběžkách.
Nezůstali jsme ale jen v kempu a na pláži. Prvním výletem byla návštěva místního akvária, kde jsme mohli obdivovat rejnoky, želvy, vodní hady, nejrůznější druhy ryb všech velikostí, korýše a sasanky. Řada z nás využila také nabídku výletů do okolí. Podívali jsme se do hlavního města, které se pyšní překrásnou "dalmatinskou" pláží, posetou černobílými kamínky, podívali jsme se na dům, ve kterém byl vězněn Napoleon, obdivovali úchvatný výhled na ostrovy Korsika a Monte Cristo, podnikli výlet lodí do modré jeskyně, potápěli jsme se k potopené lodi, objeli celý ostrov na lodi a nechyběly ani hory. V netradiční lanovce, kam se doslova nastrkají dva cestující, jsme vyjeli na nejvyšší vrchol ostrova, odkud bylo vidět na všechny strany, čemuž přálo i překrásné počasí.
Těžko se nám s krásným ostrovem loučilo, ale jsme rádi, že jsme si mohli užít tak krásný týden.

Další fotografie

Starší aktuality

Proměna 2017 11.10.2017

Den se sociálním pracovníkem 8.10.2017

Naše žákyně se zúčastnily mezinárodního kempu 8.10.2017

Veletrh poskytovatelů sociálních služeb 6.10.2017

Úspěšnost přijetí našich absolventů na vysoké školy 1.10.2017

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy