Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Literárně-historická exkurze do Itálie

Literárně-historická exkurze do Itálie

8.9.2016

V letošním roce uběhlo 400 let od úmrtí nejvýznamnějšího dramatika všech dob, Williama Shakespeara. Ačkoliv byl tento umělec původem Angličan, velkou část svých děl situoval do romantické Itálie a právě tam se vypravila skupina našich žáků pod vedením Mgr. Pechové, aby si prošla místa, která jej inspirovala k sepsání slavných her. Žáci druhých ročníků strávili v červnu v Itálii celý týden a během pobytu navštívili Veronu, v níž se odehrála tragédie Romeo a Julie a také hra Dva šlechtici z Verony. Tam se vypravili do Juliina domu, na náměstí Dante Alighieriho a prošli si střed města, jehož dominantou je obří koloseum Arena. Dále je čekalo město Padova, slavné z komedie Zkrocení zlé ženy, s překrásným historickým centrem a univerzitou a vrcholem byl výlet do Benátek, města plného gondol a kanálů, kam dramatik zasadil děj komedie Kupec benátský.

Ve volném čase se žáci věnovali sportování a soutěžím, které byly inspirovány tvorbou Williama Shakespeara. Stavěli např. sochy z písku, které měly znázorňovat scény z jeho her, jako je plačící chůva u Juliina těla, Yorickova lebka, trůn krále Macbetha atd.

 

Starší aktuality

ŘEDITELSKÉ VOLNO 21.3.2017

Vodácký kurz na Ohři 2.9.2016

Sportovně turistický kurz v jižní Francii 30.8.2016

Mezinárodní ekologické studentské symposium Český Těšín, 2016 29.6.2016

Zvelebení okolí naší školy 24.6.2016

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy