Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Zážitková exkurze do modernizovaného planetária

Zážitková exkurze do modernizovaného planetária

24.3.2015

Minulý týden mohli lidé na celém světě pozorovat úžasný jev, ke kterému dochází jen několikrát za život, a sice zatmění Slunce. Dva dny před tímto úkazem navštívili žáci 1. a 2. ročníku pedagogického lycea planetárium v Ostravě, které prošlo v minulých letech kompletní přestavbou a dnes se veřejnosti prezentuje jako moderní instituce s širokou škálou zážitkových programů, 5D projekcí vesmírných jevů a zajímavých filmů i modelů. Žáci si tak mohli vyzkoušet start kosmické rakety, z něhož bylo mnohým velice nevolno, viděli unikátní pořady Spanilá jízda Sluneční soustavou a Optické jevy v atmosféře. V budově Experimentária poznali prostřednictvím interaktivního programu vznik tornáda, vyzkoušeli si přitažlivost na Měsíci a pozorovali rozklad světla.

Na následující zatmění Slunce pak byli vybaveni nejen teoretickými znalostmi, ale také ochrannými brýlemi, které jim umožnily pozorovat vznikající koronu v bezpečných podmínkách.

 

Další fotografie

Starší aktuality

Úspěch našich žáků na studentské konferenci "Labyrintem ekonomie" 24.3.2015

Kurz vizážistiky s Pavlem Bauerem 18.3.2015

Sněhuláci pro Afriku 15.3.2015

Přednáška o životě dětí v Keni 15.3.2015

Vítězství našich žáků na mistrovství ČR v kosmetice a účesové tvorbě 15.3.2015

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy