Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Přednáška o životě dětí v Keni

Přednáška o životě dětí v Keni

15.3.2015

Minulý týden pořádala naše školní knihovna v rámci Měsíce knihy a v návaznosti na Adopci na dálku velmi zajímavou přednášku o životě dětí v Africe.

Této akce se zúčastnili studenti prvních ročníků, kteří se zájmem vyslechli lektorku Vlastu Pauke-Dobešovou, jež vlastními zážitky z návštěvy Keni prokládala ukázky ze života v Africe a také studenty podrobně seznámila s činností občanského sdružení Centrum Narovinu.

Naši studenti a zaměstnanci se před šesti lety spontánně rozhodli adoptovat africkou dívenku Clementine Oyugi a pravidelně pomáhat při její snaze vystudovat školu. Dívka v současné době studuje na střední škole. Studenti některých tříd jí píší dopisy a ytvářejí vlastní dárečky. Za všechny zúčastněné zasíláme do Keni knížky v angličtině, fotografie ze života naší školy,  psací potřeby a drobné předměty, které přibližují život v naší zemi.

Součástí práce naší školní knihovny je také naše čtenáře vést k zájmu o děti v nouzi, ať žijí kdekoliv na světě. S překvapením studenti zjistili, že ne všude na světě je běžné, aby děti navštěvovaly školu, a jak velké úsilí musí některé z nich vynaložit, aby se tam dostaly.

Velká část studentů se s touto problematikou setkala poprvé a bylo znát, že je to zajímá. Věříme, že naše Clementine bude dobrou studentkou a zúročí vše, co ji v africké škole naučí. Přejeme rovněž dobrovolníkům občanského sdružení Centrum Narovinu hodně sil a radosti při zlepšování podmínek života dětí v daleké Keni.

 

J.Moldříková – knihovnice školy

Starší aktuality

Naši studenti se neztratí aneb Máme pestrý život 8.3.2015

Návštěva partnerů z Portugalska 7.3.2015

Lyžařský výcvikový kurz 6.3.2015

Výsledky olympiády v českém jazyce a recitační soutěže 6.3.2015

Soutěž prodavačů „Tvoříme pro radost jiných“ 6.3.2015

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy