Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Naši studenti se neztratí aneb Máme pestrý život

Naši studenti se neztratí aneb Máme pestrý život

8.3.2015

O naší škole je známo, že se účastní mnoha rozličných akcí, ať už se jedná o soutěže, přehlídky, besedy či různé mezinárodní projekty.

Když se ohlédneme za 1. polovinou tohoto školního roku, stihli jsme toho už spoustu. Namátkově lze jmenovat zinscenování několika divadelních představení, účast na přehlídce Pedagogická poema v Berouně či 1. místo ve výtvarné soutěži „Bohouš a Dáša mění svět“.

Škola se také již tradičně účastní různých sportovních klání, některé soutěže dokonce sama pořádá. V rámci Havířovské ligy středních škol se naši žáci stali přeborníky Havířova pro školní rok 2014/2015 ve futsalu, volejbale, florbalu a sálové kopané. V silovém víceboji, volejbale smíšených družstev a ve veslování na trenažéru dosáhli na stříbrné medaile. Navíc v okresním finále volejbalu naše studentky získaly bronzové medaile a v okresním finále ve florbalu zvítězily, staly se přebornicemi okresu Karviná pro tento školní rok a postupují do krajského finále.

Studenti se samozřejmě věnují i jiným oblastem než jen sportu. Na podzim se zúčastnili divadelního představení v angličtině „Henry and six wives“, pak ukázali své dovednosti ve školní spellingové soutěži. Letos se poprvé zapojili do soutěže Angličtinář roku a do České lingvistické olympiády, kde se jedna ze studentek probojovala do národního kola.

Žáci se také přihlásili do soutěže Euroscola, navíc se tento školní rok uskuteční dvě exkurze do Evropského parlamentu - první proběhla už v listopadu 2014, druhá je naplánována na březen 2015.

Studenti naší školy se často zapojují do různých humanitárních sbírek a akcí (Bílá pastelka, Potravinová sbírka, Adopce na dálku, workshop k sociálně výchovné práci atd.) či besed.

Samozřejmostí je účast v mnoha dalších soutěžích (Cena Waltera Sernera, Olympiáda z JČ, Wolkerův Prostějov, Šavrdův pohár atd.), s jejichž výsledky budeme seznámeni až v průběhu 2. pololetí tohoto školního roku.

Jak je vidět, motto školy „Máme pestrý život“ je naprosto pravdivé. Skutečně život pestrý máme a studenti, ti se u nás rozhodně nenudí.

Starší aktuality

Návštěva partnerů z Portugalska 7.3.2015

Lyžařský výcvikový kurz 6.3.2015

Výsledky olympiády v českém jazyce a recitační soutěže 6.3.2015

Soutěž prodavačů „Tvoříme pro radost jiných“ 6.3.2015

70. výročí osvobození Československa si připomeneme velkolepým projektem 3.3.2015

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy