Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Výstava „Život bez bariér“

Výstava „Život bez bariér“

20.10.2014

10. října 2014 se žáci 2. ročníku sociální činnosti vypravili na výstaviště Černá louka v Ostravě, kde zhlédli a na vlastní kůži otestovali exponáty výstavy Život bez bariér.

Expozice byla zaměřena na představení pomůcek pro lidi s různými druhy handicapů, a to jak zdravotními, tak společenskými. Nové pomůcky výrazně přispívají ke zlepšení kvality života handicapovaných, pomáhají při integraci do společnosti a jsou mnohdy nezbytným doplňkem ve všech sférách jejich činnosti.

Žáci se také seznámili s pestrou nabídkou firem poskytujících sociální a asistenční služby, úpravy bydlení, vozidel, nabízejících možnosti trávení volného času a cestování.

Na výstavě byly k vidění praktické pomůcky pro seniory a tělesně handicapované, např. speciálně upravená vozidla, chodítka, podpěry, masážní křesla a polohovací lůžka. Žáci si také mohli osobně vyzkoušet chod invalidních vozíků a dalších zařízení pro zdravotně znevýhodněné osoby.

Další fotografie

Starší aktuality

Přednáška "Řekni drogám NE!" 20.10.2014

Přehlídka Ekofilm 9.10.2014

Vítězství na Harmonii 2014 1.10.2014

Naše studentky pomáhaly při Běhu naděje 25.9.2014

Nové hřiště otevřeno sportovním dnem 17.9.2014

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy