Logo STŘEDNÍ ŠKOLA
Střední škola,
Havířov - Prostřední Suchá, příspěvková organizace
Logo Moravskoslezský kraj

Jste tady: Úvodní strana > Aktuality > Projekt "Z pohádky do pohádky" kadeřníků a kosmetiček

Projekt "Z pohádky do pohádky" kadeřníků a kosmetiček

O salónu | Speciální procedury | Novinky a akce | Fotogalerie | Ceníky | Otevírací doba | Kontakt

28.5.2014

Když spojí síly ty nejlepší žákyně z různých oborů, může vzniknout mimořádné dílko. Studentky oboru kadeřník a kosmetické služby se rozhodly spolupracovat ve školním projektu na téma "Z pohádky do pohádky". Jako inspiraci si vybraly postavu Srdcové královny z klasického příběhu Alenka v říši divů, mistrně ztvárněné Helenou Bonham Carter ve stejnojmenném filmu Tima Burtona.

V prvé řadě vybraly vhodnou modelku (Lotková), vytvořily dekorace ke kostýmu (Cieslarová, Sikorová, Nytrová, Ryšová), zajistily materiál pro přípravu účesu (Tothová) a pak už následovalo samotné líčení (Wlochová) a tvorba účesu (Vapeníková). Modelku bylo nutno den předem nabarvit na výrazný načervenalý odstín, který krásně kontrastuje s extravagantním líčením.

Žákyně dokázaly využít veškeré znalosti i dovednosti získané během školní praxe a vytvořily působivou proměnu mladé dívky v zákeřnou pohádkovou postavičku.

Další fotografie

Starší aktuality

Informační portál stazujeme.cz 20.5.2014

Český den proti rakovině 20.5.2014

Úspěch v soutěži Talent 2014 18.5.2014

Informace o připravované stáži v Portugalsku 16.5.2014

Jeden projekt končí, další nás možná čeká ... 15.5.2014

Menu - Úvodní strana Menu - Navigační menu Menu - Vyhledávání Menu - Aktuality Menu - Fotogalerie Menu - Kontakty Menu - Facebook Menu - Instagram Webová stránka školy